(Єв.9:27) I як людям визначено один раз умерти, а потiм суд,
(Єв.9:28) так i Христос, один раз принiсши Себе в жертву, щоб взяти грiхи багатьох, вдруге явиться не для очищення грiха, а для тих, що чекають Його на спасiння.
Згідно приведених віршів, другий прихід Ісуса Христа буде для тих, хто чекає Його на спасіння.
Я думаю, що віруючі, які вступили в завіт з Богом, через святе водне хрещення, згідно Писання, в дорослому віці, не чекають Христа на спасіння, бо спасенні ми благодаттю через віру в Нього Еф.2:8,
а чекає на спасіння, на Месію, народ спадку Божого – Ізраїль.
(Іс.19:25) …Благословенний народ Мій Єгипет, і Асирія, чин Моїх рук, та Ізраїль, спадщина Моя!
Бажання їх сердець і їх молитви про прихід Месії, про спасіння їхніх душ.
(Мт.24:3) Коли ж сидів Він на Оливній горі, то приступили до Нього учні на самоті і спитали: скажи нам, коли це буде і яка ознака Твого приходу і кінця віку?
Відповіді на ці запитання хвилюють кожного, і віруючих і не віруючих, а особлово в 21 столітті. Відповіді на них дає сам Ісус Христос, тільки постає питання – чи ми хочемо прийняти Його відповіді, чи хочемо триматися свого (конфесійного) розуміння.
Бог через пророка Ісаю застерігав людей, які присвоювали собі те, що їм неналежить, що прийде час, коли все це прийдеться віддавати.
(Іс.33:1) Горе тобі, що пустошиш, хоч сам не спустошений, тобі, що грабуєш, хоч тебе й не грабовано! Коли ти пустошити скінчиш, опустошений будеш, коли грабувати скінчиш, тебе пограбують...
(Мт.24:4) Ісус сказав їм у відповідь: стережіться, щоб хто не спокусив (в грец.обманув) вас,
(Мт.24:5) бо багато хто прийде під іменем Моїм і казатиме: “я Христос”, і багатьох спокусять (в грец.обмануть).
В часі другого приходу буде багато неправди, а виходити вона буде від ворога душ людських – сатани, через антихриста. Детальна їхня дія в часі скорботи, в часі другого приходу Ісуса Христа описана в книзі Об’влення Апостола Івана.